211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

Όλα τα έμαθα στο νηπιαγωγείο

Μαριαλένα Τζαβάρα
Όλα τα έμαθα στο νηπιαγωγείο

Έκανα μια καλή αρχή στο Νηπιαγωγείο, «εχτισα»  τις σωστές βάσεις!


Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει, το ηλικιακό διάστημα 0-7 ετών είναι το πιο καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του ανθρώπου. Η νοητική, συναισθηματική και κινητική διάπλαση σε αυτές τις ηλικίες αποτελεί τη βάση για την υπόλοιπη ζωή του.

Γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες του παιδιού και να του προσφέρουν θετικά πρότυπα. Η ηλικία αυτή συμπίπτει με τη φοίτηση ενός παιδιού στο Νηπιαγωγείο.

Το Νηπιαγωγείο, είναι το μέρος εκείνο, που συνήθως καθορίζει το αν το παιδί  θα αποκτήσει θετική ή αρνητική στάση για το σχολείο και τη γνώση γενικότερα. Είναι ίσως η μόνη βαθμίδα εκπαίδευσης που θα του δοθεί η ευκαιρία να μάθει βιωματικά, να κοινωνικοποιηθεί, να γελάσει και να μάθει παίζοντας γιατί το παιχνίδι γίνεται μέσο μάθησης και κυρίως να μάθει πώς να μαθαίνει. Να κάνει λάθη χωρίς να φοβάται και να μαθαίνει από αυτά. Άλλωστε τα λάθη στο νηπιαγωγείο όχι απλά επιτρέπονται, αλλά χρησιμεύουν ως μέσο μάθησης.

Τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έχουν πρόσβαση σε διάφορων ειδών δραστηριότητες όπως χτίσιμο με τουβλάκια, παιχνίδια ρόλων, διάβασμα βιβλίων, ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια με κανόνες και παζλ.

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο μαθαίνουν τους αριθμούς (συνήθως μέχρι το 20 ), να αριθμούν και να απαριθμούν να προσθέτουν και να αφαιρούν κυρίως εμπειρικά. Επίσης, εξερευνούν τον κόσμο των γραμμάτων και αποκτούν μια πρώτη επαφή με την αλφαβήτα, δειλά δειλά αρχίζουν να γράφουν λεξούλες και το όνομά τους όπως μπορούν και χωρίς πίεση. Εξερευνούν το φυσικό κόσμο, τα ζώα, επιχειρούν να μαγειρέψουν και ασχολούνται με δραστηριότητες που έχουν γι’ αυτά νόημα.

Γι’ αυτό η επιλογή των δραστηριοτήτων που απασχολούνται τα παιδιά είναι μια απόφαση η οποία πρέπει να ληφθεί σοβαρά και υπεύθυνα συνυπολογίζοντας πολλούς παραμέτρους, όπως οι δυνατότητες του παιδιού, πράγματα που του αρέσουν, οι ασκήσεις πρέπει να βασίζονται στη δημιουργική μάθηση και στο παιχνίδι.

Στην iSCOOL φροντίζουμε να μεγαλώσουμε ολοκληρωμένους ανθρώπους, παρέχουμε τις πιο κατάλληλες ασκήσεις και δραστηριότητες ώστε να ακονίσουμε το μυαλό του παιδιού και να ενθαρρύνουμε τη φαντασία του.

Γνωρίστε τα βιβλία μας εδώ !

Προηγούμενο Post Μαμά, μάθε εδώ τα πάντα για την Α' Δημοτικού!
5 tips για την ομαλή επιστροφή στα θρανία Επόμενο Post
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
iScool Plato quote
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Καλέστε μας 211 8000 834 για την παραγγελία σας 10:00 - 21:00
Παραγγελίες έως τις 18:00 αποστέλλονται αυθημερόν
info@iscool.gr
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.