211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου/ Πλανητάριο

Μαρία Βασιλείου
Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου/ Πλανητάριο
Μια ωραία ιδέα ώστε να περάσετε μια εποικοδομητική και ποιοτική μέρα μαζί με το παιδί σας είναι να επισκεφθείτε το Ευγενίδιο Ίδρυμα.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου αποτελεί ένα εκπαιδευτικό και ενημερωτικό κέντρο με στόχο να εξηγήσει τα διάφορα επιστημονικά και φυσικά φαινόμενα. Το Ίδρυμα προσφέρει ενημερωτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, σεμινάρια, διαλέξεις και ποικίλες άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να ενημερώσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την Επιστήμη και την Τεχνολογία. Όπως έλεγε και ο ιδρυτής του ο κύριος Ευγένιος Ευγενίδης έχει ως στόχο να συμβάλλει  στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων.

Στο Πλανητάριο γίνονται διάφορες ψηφιακές παιδικές παραστάσεις, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρέα με το παιδί σας. Μέσα από τις προβολές των εκπαιδευτικών ταινιών που αφορούν το σύμπαν, τις κινήσεις των πλανητών, των αστερισμών, τα διάφορα ουράνια σώματα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα φυσικά φαινόμενα και κατανοούν τον κόσμο στον οποίο ζουν, βοηθώντας τους μικρούς μας φίλους να μην αισθάνονται απόμακρο και άγνωστο τον κόσμο της επιστήμης.

Οι προβολές γίνονται από Δευτέρα έως Κυριακή. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των προβολών μέσα από το site του Ευγενίδιου Ιδρύματος.


Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας προσπαθεί μ’ ένα απλό και εύκολο τρόπο να εξηγήσει τις νέες εξελίξεις στα επιστημονικά και Τεχνολογικά θέματα. Στον διαδραστικό εκθεσιακό χώρο οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά πατώντας κουμπιά, χρησιμοποιώντας  διακόπτες, τραβώντας μοχλούς και παρατηρώντας εικόνες και ήχους. Έτσι το κοινό μέσω αυτών των διαδραστικών μεθόδων μαθαίνει να ερευνά και να ανακαλύπτει μ’ ένα ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.

Τα θέματα και τα φαινόμενα που παρουσιάζουν αφορούν την καθημερινότητα του ανθρώπου για να προσελκύουν το ενδιαφέρον και την προσοχή του επισκέπτη. Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι κατανοητά και ελκυστικά προς το κοινό.

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά άνω των 9 ετών, τα οποία έχουν έρθει σε πρώτη επαφή με τις έννοιες αυτές στο σχολείο ή και παιδιά μικρότερης ηλικίας με τη βοήθεια των συνοδών τους και την υποστήριξη του προσωπικού του ιδρύματος.


Στη σύγχρονη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου μπορείτε να ενημερωθείτε για θέματα των τεχνολογικών και  θετικών επιστημών ,να χρησιμοποιήσετε τους υπολογιστές και το έντυπο και πλούσιο ψηφιακό υλικό.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.eugenfound.edu.gr
Προηγούμενο Post Τα καλύτερα παιδικά μουσεία στην Αθήνα
Μια βόλτα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Επόμενο Post
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
iScool Plato quote
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Καλέστε μας 211 8000 834 για την παραγγελία σας 10:00 - 21:00
Παραγγελίες έως τις 18:00 αποστέλλονται αυθημερόν
info@iscool.gr
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.