211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

Τα καλύτερα παιδικά μουσεία στην Αθήνα

Μαρία Βασιλείου
Τα καλύτερα παιδικά μουσεία στην Αθήνα
Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να περάσετε μια εποικοδομητική και ποιοτική μέρα παρέα με τα παιδιά σας;; Μια ιδανική βόλτα για εσάς και την οικογένειά σας θα ήταν να επισκεφθείτε κάποια από τα παιδικά μουσεία της Αθήνας. Πολλές φορές όταν ακούμε για μουσεία, μας έρχεται στο μυαλό κάτι κουραστικό και ανιαρό. Τα περισσότερα από αυτά όμως, έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, μέσα από ένα ελκυστικό περιβάλλον. Τα παιδικά μουσεία μπορούν να αποτελέσουν ένα ασφαλή χώρο για εξερεύνηση, γνώση, παιχνίδι και βιωματικές μαθησιακές εμπειρίες.

Πάμε να τα ανακαλύψουμε;

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Ένα διαδραστικό μουσείο στο κέντρο της Αθήνας  με όμορφο, φιλικό, ελκυστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους. Έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να μάθουν να ξεχωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, γνωρίζοντας τον εαυτό τους καλύτερα. Μέσα από το παιχνίδι, τα παραμύθια και τις εκθέσεις βοηθούν τα παιδιά πέρα από το να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους, να εξελιχθούν σε ευτυχισμένους ενήλικες και θέληση για ζωή.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως και 14 χρονών.
Διεύθυνση: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, λόφος Φιλοπάππου, Αθήνα
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου: mce.gr


Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο αποτελεί μία από τις πρώτες μουσειακές εμπειρίες των παιδιών με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό. Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι μικροί μας φίλοι έρχονται σ’ επαφή με τον πολιτισμό, την ιστορία, την τέχνη και την επιστήμη.  Είναι ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες τους. Πιστεύει ότι η μάθηση υποστηρίζεται από το παιχνίδι, τα πραγματικά αντικείμενα και τις χειροπιαστές εμπειρίες. Υπάρχει για να βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν και να χαρούν τον κόσμο στον οποίο βρίσκονται.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 χρονών.
Διεύθυνση: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου: http://www.hcm.gr/
 

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μουσείο, που προτείνει μια διαφορετική οπτική στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της Τέχνης.
Σκοπός του είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά την μοναδικότητα της Τέχνης, να έρθουν σε επαφή με κάθε μορφή της, να αναπτύξουν την δημιουργικότητα τους και η διαφύλαξη, προβολή της Παιδικής Τέχνης. Μήπως το παιδί σας είναι ένας μικρός καλλιτέχνης;
Μέσα από την διοργάνωση εκπαιδευτικών και εικαστικών δραστηριοτήτων, διαγωνισμούς Παιδικής Ζωγραφικής, θεατρικές δράσεις μπορείτε να αντιληφθείτε αν το παιδί σας έχει ταλέντο και να το αξιοποιήσετε.

Διεύθυνση:  Κόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα, Aθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου: www.childrensartmuseum.gr


Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Το Μουσείο Γουλανδρή ήταν το πρώτο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που έθεσε τα θεμέλια της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα, όπου το παιδί έρχεται σε επαφή με το ζωτικό και το φυσικό βασίλειο και γνωρίζει τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο.

Διεύθυνση: Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου: www.gnhm.gr
 

Μουσείο Πειραμάτων

Είναι ένα από τα μουσεία, που προσπαθεί να κάνει τα ‘’δύσκολα θέματα΄΄ της επιστήμης να μοιάζουν εύκολα μέσα από το παιχνίδι. Μέσα από τα πειράματα και τα βιωματικά  εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγονται, τα παιδιά ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα καθώς και το ρόλο που παίζει η επιστήμη στη ζωή μας. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα εργαλεία και μικροσκόπια με τη βοήθεια του προσωπικού, οι μικροί μας φίλοι εξελίσσονται σε μικρούς επιστήμονες. Αποτελεί ένα μουσείο δράσης και όχι μόνο παρατήρησης. Μήπως το παιδί σας είναι  ένας κανονικός επιστήμονας έτοιμος να ανακαλύψει τον κόσμο;
Διεύθυνση: Συβρισσαρίου 6 Καισαριανή 16121

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.mouseiopeiramaton.gr




Προηγούμενο Post Με αφορμή ένα παραμύθι, μια ιστορία ή... χωρίς αφορμή: ιδέες για δημιουργικές δραστηριότητες
Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου/ Πλανητάριο Επόμενο Post
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
iScool Plato quote
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Καλέστε μας 211 8000 834 για την παραγγελία σας 10:00 - 21:00
Παραγγελίες έως τις 18:00 αποστέλλονται αυθημερόν
info@iscool.gr
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.