211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

Μια βόλτα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Μαρία Βασιλείου
Μια βόλτα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι μια ωραία ευκαιρία για εσάς και το παιδί σας να κατανοήσετε την Ιστορία μας. Το Ίδρυμα «Ελληνικός Κόσμος» έχει να επιδείξει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, προγράμματα εικονικής πραγματικότητας, προβολές ντοκιματέρ , συνέδρια, σεμινάρια με περιεχόμενο επιστημονικό ή εκπαιδευτικό. Λειτουργούν με γνώμονα τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή της ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης.

Επιπλέον, το  «ΘΕΑΤΡΟ», ένας χώρος που φιλοξενεί μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εταιρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και θέματα με ιδιαίτερες σκηνικές απαιτήσεις.
Σκοπός του Ιδρύματος είναι να παρουσιάσει την ελληνική ιστορία και παράδοση από τους πρώτους αιώνες έως σήμερα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους όπως τρισδιάστατα γραφικά, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και αλληλεπιδραστικές εκθέσεις. Ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός και οι διαδραστικές μέθοδοι προσφέρουν έναν ενδιαφέρων τρόπο διάδοσης της ιστορίας του ελληνισμού με τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά, παρεμβαίνοντας στην εξέλιξη των δρώμενων.

Το Ίδρυμα προσφέρει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που αφορούν τη λαϊκή και παγκόσμια ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, την Επιστήμη και την Τεχνολογία, τη μυθολογία, τους αρχαίους πολιτισμούς και διάφορα άλλα με σκοπό να εξάψουν τη φαντασία και την δημιουργικότητα τους. Τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν και θα περάσουν πολύ ωραία. Για να ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις ώρες μπορείτε να μπείτε στο site του «Ελληνικού Κόσμου», να βρείτε τα προγράμματα που ενδιαφέρουν εσάς και το παιδί σας.

Με τη βοήθεια της Τεχνολογίας αρχαίες πόλεις και μνημεία, που δεν υπάρχουν πια, έρχονται μπροστά στις οθόνες μας, όπως ήταν στο παρελθόν, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο. Τα θεάματα που προσφέρονται  έχουν ως στόχο να  συλλάβουμε την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού με ένα ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο.

Η «Εστία Κυβερνοχώρου», είναι ένα πρωτότυπο internet café, που δημιουργήθηκε για να αναδείξει την ελληνική και παγκόσμια ιστορία.

H ψηφιακή βιβλιοθήκη του ΙΜΕ διαθέτει οπτικοακουστικό και εικονογραφικό ψηφιακό υλικό όλων των μορφών. Η επίσκεψη, τέλος σίγουρα θα είναι  θα ναι μια καλή εμπειρία για εσάς και το παιδί σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.ime.gr/
Προηγούμενο Post Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου/ Πλανητάριο
Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Επόμενο Post
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
iScool Plato quote
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Καλέστε μας 211 8000 834 για την παραγγελία σας 10:00 - 21:00
Παραγγελίες έως τις 18:00 αποστέλλονται αυθημερόν
info@iscool.gr
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.