211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

Μια βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μαρία Βασιλείου
Μια βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Μια διαφορετική πρόταση για να περάσετε το Σαββατοκύριακο επιμορφωτικά με το παιδί σας, αποτελεί το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Πατησίων 44.   

Το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου  αιώνα και αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου.     
                                                                                                                              
Ο χώρος του μουσείου περιλαμβάνει πάνω από 11.000 εκθέματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα μπορεί κανείς να δει τις εξής εκθέσεις:     

  • Συλλογή προϊστορικών αρχαιοτήτων από τον νεολιθικό, κυκλαδικό και μυκηναϊκό πολιτισμό
  • Συλλογή έργων γλυπτικής
  • Έργα μικροτεχνίας και αγγεία
  • Έργα μεταλλοτεχνίας
  • Συλλογή αιγυπτιακών και ανατολικών αρχαιοτήτων
  • Συλλογή κυπριακών αρχαιοτήτων με την συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού για καλύτερη επαφή με το νησί και την ιστορία του
Εάν σας μείνει χρόνος, μπορείτε να περιηγηθείτε στη Βιβλιοθήκη του μουσείου, η οποία είναι η παλαιότερη αρχαιολογική βιβλιοθήκη με πάνω από 20.000 τίτλους ( βιβλία και αρχειακό υλικό) στον τομέα της αρχαιογνωσίας που χρονολογούνται από τον 17ο  αιώνα.

Ακόμα, το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά και ενήλικες με στόχο την επαφή και γνωριμία με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Επίσης διοργανώνονται ξεναγήσεις στη νοηματική γλώσσα για κωφούς επισκέπτες και τουρίστες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στο μουσείο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.namuseum.gr/wellcome-gr.html
Προηγούμενο Post Γιατί να μαγειρεύω με το παιδί μου;
Μια υπέροχη βόλτα στο Τατόι Επόμενο Post
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
iScool Plato quote
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Καλέστε μας 211 8000 834 για την παραγγελία σας 10:00 - 21:00
Παραγγελίες έως τις 18:00 αποστέλλονται αυθημερόν
info@iscool.gr
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.