211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

Μια υπέροχη βόλτα στο Τατόι

Μαρία Βασιλείου
Μια υπέροχη βόλτα στο Τατόι
Τι θα λέγατε για μια οικογενειακή απόδραση όπου θα μπορείτε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα σ’ ένα επίγειο παράδεισο;

Ένας από τους πιο ιδανικούς προορισμούς, μια ανάσα μόνο από την Αθήνα, για να περάσετε ένα όμορφο πρωινό με τα παιδιά σας, είναι η επίσκεψη στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Στο κτήμα βρίσκεται το θερινό ανάκτορο της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Είναι ο τόπος γέννησης του Γεωργίου Β.

Ένας όμορφος χώρος που ενδείκνυται για να κάνετε τις βόλτες σας με το ποδήλατο. Η ποδηλασία είναι ο καλύτερος τρόπος να ασκηθείτε χωρίς να το καταλάβετε, μια ευχάριστη ασχολία όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους μικρούς μας φίλους. Εκτός από το ότι είναι διασκεδαστική, έχει και θετικά αποτελέσματα στη σωματική και ψυχική υγεία καθώς με την ποδηλασία μπορείς να αποκτήσεις  καλή φυσική κατάσταση και να βελτιώσεις τη ψυχική σου διάθεση.  Ένας καλός τρόπος να εκτονώσεις την ενέργεια σου, αποκτώντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σου.

Βρείτε τα μονοπάτια που είναι κατάλληλα για ποδήλατο, διότι μερικά είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και τα παιδιά θα κουραστούν.Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα σας κερδίσει η μαγευτική θεά του καταπράσινου τοπίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας εντυπωσιάσουν τα αξιοθέατα, όπως το ανάκτορο, οι  βασιλικοί τάφοι, το κοιμητήριο, οι στάβλοι, το οινοποιείο, τα παρεκκλήσια κτλ. Μπορείτε να το συνδυάσετε ιδανικά κάνοντας διάλειμμα για πικ-νικ κάτω από την σκιά των δέντρων,  σ’ ένα από τους πολλούς ανοιχτούς χώρους που υπάρχουν. Καλό είναι να προμηθευτείτε πολλά υγρά και υγιεινά σνακ για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Τι πιο ωραίο να απολαμβάνετε το γεύμα σας ατενίζοντας το μαγευτικό τοπίο;

Ένας ωραίος και ασφαλής  χώρος για τα παιδιά, για ατέλειωτο παιχνίδι, τρέξιμο και σκανταλιές. Θα έχουν την ελευθερία να εκφραστούν όπως θέλουν, να ανακαλύψουν την φύση αναπτύσσοντας τη φαντασία και την δημιουργικότητα τους. Οι μικροί σας μπόμπιρες θα ξετρελαθούν από το καταπράσινο τοπίο, τα σπάνια δέντρα και λουλούδια, τα χωμάτινα μονοπάτια, θα έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε παραμύθι. Διασχίζοντας τα βασιλικά ανάκτορα θα νιώσετε μια αίσθηση ελευθερίας και ηρεμίας να σας κατακλύζει . Η ηρεμία και η γαλήνη θα είναι μια ανάσα ανακούφισης  από τους έντονους και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Καλό είναι να έχετε φωτογραφική μηχανή μαζί σας, για να ποζάρατε μπροστά στο μαγευτικό τοπίο.

Μια βόλτα στο ονειρικό Τατόι θα σας ανταμείψει!


Πως θα φτάσετε εκεί;
Μπορείτε να φτάσετε  στο κτήμα είτε από την είσοδο της Βαρυμπόμπης είτε από την είσοδο της Λεύκας. Η απόσταση από την είσοδο της Βαρυμπόμπης είναι αρκετά μεγάλη για να φτάσει κανείς ενώ η πρόσβαση από την είσοδο της Λεύκας είναι ευκολότερη.
Ελέγξτε τα φρένα, τα  λάστιχα, τα φανάρια, τους αντανακλάστηρες, φορέστε το κράνος και  ξεκινήστε!

Καλές βόλτες!

Προηγούμενο Post Μια βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Επόμενο Post
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
iScool Plato quote
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Καλέστε μας 211 8000 834 για την παραγγελία σας 10:00 - 21:00
Παραγγελίες έως τις 18:00 αποστέλλονται αυθημερόν
info@iscool.gr
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.