211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

Μια βόλτα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Μαρία Βασιλείου
Μια βόλτα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι μια ωραία ευκαιρία για εσάς και το παιδί σας να κατανοήσετε την Ιστορία μας. Το Ίδρυμα «Ελληνικός Κόσμος» έχει να επιδείξει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, προγράμματα εικονικής πραγματικότητας, προβολές ντοκιματέρ , συνέδρια, σεμινάρια με περιεχόμενο επιστημονικό ή εκπαιδευτικό. Λειτουργούν με γνώμονα τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή της ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης.

Επιπλέον, το  «ΘΕΑΤΡΟ», ένας χώρος που φιλοξενεί μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εταιρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και θέματα με ιδιαίτερες σκηνικές απαιτήσεις.
Σκοπός του Ιδρύματος είναι να παρουσιάσει την ελληνική ιστορία και παράδοση από τους πρώτους αιώνες έως σήμερα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους όπως τρισδιάστατα γραφικά, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και αλληλεπιδραστικές εκθέσεις. Ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός και οι διαδραστικές μέθοδοι προσφέρουν έναν ενδιαφέρων τρόπο διάδοσης της ιστορίας του ελληνισμού με τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά, παρεμβαίνοντας στην εξέλιξη των δρώμενων.

Το Ίδρυμα προσφέρει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που αφορούν τη λαϊκή και παγκόσμια ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, την Επιστήμη και την Τεχνολογία, τη μυθολογία, τους αρχαίους πολιτισμούς και διάφορα άλλα με σκοπό να εξάψουν τη φαντασία και την δημιουργικότητα τους. Τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν και θα περάσουν πολύ ωραία. Για να ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις ώρες μπορείτε να μπείτε στο site του «Ελληνικού Κόσμου», να βρείτε τα προγράμματα που ενδιαφέρουν εσάς και το παιδί σας.

Με τη βοήθεια της Τεχνολογίας αρχαίες πόλεις και μνημεία, που δεν υπάρχουν πια, έρχονται μπροστά στις οθόνες μας, όπως ήταν στο παρελθόν, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο. Τα θεάματα που προσφέρονται  έχουν ως στόχο να  συλλάβουμε την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού με ένα ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο.

Η «Εστία Κυβερνοχώρου», είναι ένα πρωτότυπο internet café, που δημιουργήθηκε για να αναδείξει την ελληνική και παγκόσμια ιστορία.

H ψηφιακή βιβλιοθήκη του ΙΜΕ διαθέτει οπτικοακουστικό και εικονογραφικό ψηφιακό υλικό όλων των μορφών. Η επίσκεψη, τέλος σίγουρα θα είναι  θα ναι μια καλή εμπειρία για εσάς και το παιδί σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.ime.gr/
Προηγούμενο Post Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου/ Πλανητάριο
Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Επόμενο Post
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στις μικρές τάξεις του Δημοτικού συνδυάζουμε το μάθημα του σχολείου και τη γνώση μαζί με τη δημιουργική απασχόληση!
iSCOOL: Για τους γονείς του “Σήμερα” και την έξυπνη γενιά του “Αύριο”!
Το Δημοτικό μου είναι COOL! Τα βιβλία της iSCOOL είναι ιδανική παρέα και στις διακοπές των παιδιών!
Με θεωρία, συμβουλές και παραδείγματα, η iSCOOL βοηθά πρώτα τον γονέα να εξηγήσει στο παιδί του.
Προτεραιότητα της iSCOOL είναι να προσφέρουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον μάθησης, με χρώμα, έμπνευση και γνώση!
Στην iSCOOL πιστεύουμε ότι οι βάσεις της εκπαίδευσης “χτίζονται” στο ∆ημοτικό
Σχεδιάζουμε με στόχο τα παιδιά να εξασκούν την κριτική τους σκέψη και αντίληψη, παρέα με το άμεσα γνωστικό αντικείμενο!
Τα νέα προσχολικά βιβλία της iSCOOL έχουν μαζί και digital apps που θα ενθουσιάσουν γονείς και παιδιά! Κυκλοφορούν τον Ιανουάριο 2019.
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Παραγγελίες έως τις 14:00 αποστέλλονται αυθημερόν
Τηλεφωνικές Παραγγελίες 10:00-21:00

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Η εκπαίδευση είναι δώρο που διαρκεί για πάντα...
211 8000 834
Ηρούς 4, ΤΚ. 104 42, Αθήνα