211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

Τεχνητή Αναρρίχηση- το νέο trend στον αθλητισμό

Μαρία Βασιλείου
Τεχνητή Αναρρίχηση- το νέο trend στον αθλητισμό
Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να ασχοληθεί το παιδί σας με κάτι εναλλακτικό αλλά και ταυτόχρονα ασφαλές; Ένα άθλημα που να χαρίζει ευεξία και να εκτοξεύει την αδρεναλίνη στα ύψη; Η τεχνητή αναρρίχηση αποτελεί ένα συναρπαστικό άθλημα, που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Οι μικροί σας μπόμπιρες θα ξετρελαθούν και δεν θα θέλουν να κατέβουν από τις πολύχρωμες ψεύτικες πέτρες, που μοιάζουν με καραμέλες, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από παιχνίδι, μια δόση τρέλας, που θα εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους και θα γνωρίζουν τον εαυτό τους καλύτερα.

Ένα άθλημα που συνδυάζει την άθληση με τη ψυχαγωγία, που σίγουρα θα το αγαπήσουν!
Τα παιδιά είναι γεννημένοι αναρριχητές αφού σκαρφαλώνουν όπου και να βρίσκονται, χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που διατρέχουν. Η τεχνητή αναρρίχηση είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μάθησης, που χαρίζει αυτοπεποίθηση και ενέργεια στο παιδί που το κάνει.

Με τη σωστή καθοδήγηση των προπονητών αρχίζει να μαθαίνει το σώμα του, τις αντοχές του, γυμνάζοντας σώμα και πνεύμα. Ακολουθεί  το ρυθμό του  παιδιού ανάλογα με τις ικανότητες του, ανάλογα με τη φυσική του κατάσταση προχωρά είτε πιο αργά είτε πιο γρήγορα. Τον βοηθά να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ισορροπία, ευλυγισία, καλή φυσική κατάσταση, υπομονή και φαντασία. Μαθαίνουν να στηρίζονται στις δικές τους σωματικές και πνευματικές ικανότητες, βελτιώνοντας τις ατομικές και συλλογικές δεξιότητες.

Μέσα από την αναρρίχηση τα παιδιά διασκεδάζουν, μαθαίνουν και δημιουργούν δεσμούς και πνεύμα ομαδικότητας με το πιο διασκεδαστικό τρόπο. Αποτελεί ένα ομαδικό άθλημα, που απαιτεί συνεργασία και κατανόηση. Έχοντας συνήθως ένα συνεργάτη κατά την αναρρίχηση,  ο ένας βοηθάει τον άλλον, ο ένας ελέγχει και φροντίζει τον άλλο. Έτσι το παιδί μαθαίνει την έννοια της εμπιστοσύνης και την ‘’αίσθηση του εμείς¨, ότι ανήκει δηλαδή σε μια ομάδα.

Επιπλέον, η αναρρίχηση έχει και διδακτικό ρόλο. Βοηθάει τους μικρούς μας ορειβάτες να λύνουν πιο εύκολα τα προβλήματα και τους γρίφους. Ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές προσπαθούν να φτάσουν στον στόχο τους. Μέσα από τα λάθη και τις αποτυχίες τους μαθαίνουν να μην τα παρατούν και να συνεχίζουν μέχρι να πετύχουν.

Πρόκειται για ένα ασφαλές άθλημα για τα παιδιά μας. Κατά την αναρρίχηση το παιδί φοράει ζώνη ασφαλείας και υπάρχει καθοδήγηση από τους εκπαιδευτές. Δεν χρειάζεται να φοβάστε αφού αν κάνει κάποιο λάθος, θα πέσει στα μαλακά  καθώς ο χώρος είναι καλυμμένος με στρώματα. Οι προπονήσεις γίνονται σε φιλόξενους άνετους, όμορφους χώρους, κατάλληλα διαμορφωμένους για τα παιδιά.

Ένα άθλημα που σίγουρα θα λατρέψετε μεγάλοι και μικροί! Μια ευχάριστη ενασχόληση για όλους! Είστε έτοιμοι να το ανακαλύψετε;

Και μην ξεχνάτε: Στα παιδιά πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα της επιλογής, να τους δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να δρουν και να επιλέγουν με γνώμονα τι τους ευχαριστεί!

Παρακάτω σας προτείνουμε κάποια από τα Climbing center που μπορείτε να επισκεφθείτε: redpoint.com.gr, oakaindoorclimbing.gr, hwww.thewall.gr
 

Καλή σας διασκέδαση!

Προηγούμενο Post Γυμναστική και παιδί
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
iScool Plato quote
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Καλέστε μας 211 8000 834 για την παραγγελία σας 10:00 - 21:00
Παραγγελίες έως τις 18:00 αποστέλλονται αυθημερόν
info@iscool.gr
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.