211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

Γυμναστική και παιδί

Μαρία Βασιλείου
Γυμναστική και παιδί
Είναι γνωστό ότι η άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη στη ζωή όλων μας και ειδικότερα στα παιδιά, τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να διδάξουμε στα παιδιά την αξία και τα πλεονεκτήματα της γυμναστικής γιατί μόνο τότε θα την αγαπήσουν και θα γίνει «τρόπος ζωής».

Αναμφισβήτητα, η άσκηση βοηθάει τα παιδιά να φτιάξουν ένα δυνατό μυοσκελετικό και καρδιακό σύστημα. Αν θέλετε να έχει γερά οστά και δυνατούς μύες, μυήστε το στην άθληση. Η γυμναστική τους προσφέρει: καλή φυσική κατάσταση, έλεγχο του σωματικού βάρους, καλή στάση σώματος, αύξηση της αντοχής, συντονισμένες κινήσεις, ευλυγισία,  κοινωνικοποιούνται πιο εύκολα και αποκτούν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους. Τα παιδιά που ασχολούνται από νεαρή ηλικία με τον αθλητισμό, αυξάνουν τις πιθανότητες να ασχοληθούν και στο μέλλον ως ενήλικες.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν σε ομαδικά άθλημα, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, κολύμβηση, τένις, πόλο, πολεμικές τέχνες,  χορό, κ.α.  Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση, που είναι γνωστά σε όλους μας, σημαντική είναι και  η εσωτερική ικανοποίηση που προκαλεί. Η εσωτερική ικανοποίηση που νιώθουν  όταν καταφέρνουν να πετύχουν τους στόχους τους, τα γεμίζουν αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση. Μέσα από τα σπορ, επίσης, το παιδί κάνει καινούριες φιλίες, κοινωνικοποιείται, ψυχαγωγείται και νιώθει ότι ανήκει σε μια ομάδα με κοινές επιδιώξεις. Μην ξεχνάτε ότι η άσκηση ενισχύει την πνευματική και την σχολική επίδοση!

Σημαντικό είναι να αποτελείτε αθλητικό πρότυπο για το παιδί σας, για να αγαπήσει τη γυμναστική. Εάν δεν είστε από τους αθλητικούς τύπους προσπαθήστε να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, όχι μόνο για το καλό των παιδιών αλλά και για το δικό σας. Δίνετε πρώτοι το παράδειγμα βάζοντας τη κίνηση στη ζωή σας. Ποτέ δεν είναι αργά να γυμναστείτε!
Οι γρήγοροι ρυθμοί, όμως της καθημερινότητας το κάνουν αρκετά δύσκολο. Εάν δεν έχετε χρόνο προσπαθήστε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο από το επιβαρυμένο σας πρόγραμμα, για να ασκηθείτε παρέα. Έτσι θα έρθετε πιο κοντά με το παιδί, περνώντας δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο μαζί.
 
Τι μπορείτε να κάνετε;

1. Πάρτε  τα ποδήλατα σας και ξεκινήστε τις βόλτες είτε κοντά στο σπίτι σας αν η περιοχή που μένετε το επιτρέπει, είτε σε κάποιο κοντινό πάρκο ή άλσος.

2. Σε πολλά πάρκα της Αθήνας, υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες που μπορείτε να επιλέξετε, όπως  χαλαρό τρέξιμο, σχοινάκι, πατίνια  απολαμβάνοντας τον ουρανό, τον ήλιο και το πράσινο. Πολλά διαθέτουν και όργανα γυμναστικής για μικρούς και μεγάλους.

3. Φορέστε τις φόρμες και τα αθλητικά σας παπούτσια και βγείτε έξω να εξερευνήσετε την περιοχή σας, περπατώντας. Προτιμήστε ηλιόλουστες μέρες κάνοντας βόλτες με το παιδί σας.

4. Βάλτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και ξεκινήστε το χορό. Ο χορός είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Βοηθάει στις καύσεις του μεταβολισμού και επομένως στην απώλεια κιλών καθώς και αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού. Επίσης, βοηθάει στη σωματική και ψυχική εκτόνωση, απομακρύνει το άγχος και ανεβάζει τη διάθεση στα ύψη.

5. Ζητήστε από το παιδί σας να κάνετε παρέα τις δουλείες του σπιτιού. Βάλτε μουσική και πάρτε το ξεσκονόπανο! Έτσι θα μάθει το παιδί να προσφέρει στο σπίτι και θα βοηθήσει και εσάς να τελειώσετε πιο γρήγορα. Όχι μόνο θα ασκηθείτε αλλά και θα διασκεδάσετε...
Προηγούμενο Post Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παιδική παχυσαρκία
Τεχνητή Αναρρίχηση- το νέο trend στον αθλητισμό Επόμενο Post
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
iScool Plato quote
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Καλέστε μας 211 8000 834 για την παραγγελία σας 10:00 - 21:00
Παραγγελίες έως τις 18:00 αποστέλλονται αυθημερόν
info@iscool.gr
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.