211 8000 834

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

iSCOOL blog

7+1 όμορφα μέρη για ποδήλατο στην Αθήνα

Μαρία Βασιλείου
7+1 όμορφα μέρη για ποδήλατο στην Αθήνα

Είστε από αυτούς που αγαπούν τις βόλτες με το ποδήλατο; Τι θα λέγατε μια ηλιόλουστη μέρα για μια χαλαρή βόλτα, απολαμβάνοντας τον ήλιο, τον ουρανό, τα δέντρα, τα πουλιά, τη θέα;;;;

Ένας καλός τρόπος να γνωρίσεις τις ομορφιές της Αθήνας είναι να πάρετε το ποδήλατο και να ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις.

Η ποδηλασία είναι μια ευχάριστη ασχολία για κάθε παιδί, αφού είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που αγοράζει ο γονιός, όταν αρχίζει να περπατάει.

Πολλοί από εσάς φοβάστε και αγχώνεστε, μήπως το παιδί σας χτυπήσει ή χαθεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Η Αθήνα, δυστυχώς δεν διαθέτει πολλούς οργανωμένους ποδηλατοδρόμους,  χωρίς να χρειάζεται η επίβλεψη και η ιδιαίτερη προσοχή σας. Εμείς θα σας προτείνουμε κάποια ασφαλή μέρη, που μπορείτε να κάνετε τις πρώτες σας ποδηλατοβόλτες.

Εθνικός Κήπος- Ζάππειο
Ένας από τους ωραιότερους κήπους στην καρδιά της Αθήνας. Μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας κάνοντας το γύρω του Ζαππείου ή ακόμη και μέσα στον Κήπο. Τα δέντρα, τα τιτιβίσματα, τα μικρά ζωάκια, οι λιμνούλες με τα ψαράκια και τα χελωνάκια, θα κάνουν τη βόλτα σας ιδανική.

Τατόι- Πάρνηθα
Μοναδικές διαδρομές μέσα στο πράσινο, τρεχούμενες πηγές, μαγευτική θέα, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη και δεν θα θέλετε να φύγετε. Πολλά μονοπάτια και διαφορετικές πορείες που μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με τις αντοχές σας. Πρέπει να προσέξετε τις διαδρομές που θα επιλέξετε, γιατί μερικές από αυτές είναι αρκετά απαιτητικές. Ιδανικά είναι να διασχίσετε και τα βασιλικά κτήματα, που σίγουρα θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα. Μια εικόνα ίσον με χίλιες λέξεις! Τι κάθεστε; Βάλτε το κρανάκι σας και ξεκινήστε!

Άλσος Νέας Σμύρνης
Τα τελευταία χρόνια το άλσος της Νέας Σμύρνης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να φιλοξενεί όσους θέλουν να αθληθούν κάνοντας ποδήλατο, τρέχοντας, περπατώντας ή κάνοντας γυμναστική στα ειδικά όργανα που διατίθενται δωρεάν στο χώρο. Ένας όμορφος χώρος μέσα στην πόλη, εύκολα προσβάσιμος και πολύ φροντισμένος.

Δάσος Συγγρού- Μαρούσι
Μια τεράστια δασική έκταση πάνω στη Λεωφόρο Κηφισίας! Εκεί μπορείτε να κάνετε ατελείωτους περίπατους με τα πόδια νιώθοντας ότι βρίσκεστε σε κάποια εξοχή, να ακολουθήσετε τα καταπράσινα δρομάκια κάνοντας ποδήλατο, να χαλαρώσετε στο γρασίδι κάνοντας πικνικ!

ΟΑΚΑ-Μαρούσι
Το Ολυμπιακό Στάδιο αποτελεί ένα ασφαλές μέρος, χωρίς λακκούβες και χώματα, να κάνετε ποδήλατο, ενώ είναι και ένας εύκολα προσβάσιμος προορισμός. Ιδανικά να εξασκηθείτε στις ορθοπεταλιές, να τρέξετε και να παίξετε.

Πάρκο Τρίτση- Ίλιον
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα που έχει η Αθήνα. Μπορείτε να πάρετε το ποδήλατο σας ή να νοικιάσετε αυτά που υπάρχουν στο πάρκο, χαζεύοντας το πράσινο, τις λιμνούλες και τις πάπιες. Επίσης, ιδανικά συνδυάστε τη βόλτας και με τις άλλες δραστηριότητες που παρέχει το πάρκο, ενώ ενδείκνυται και για πικ-νικ.

Πάρκο Φλοίσβου-Π. Φάληρο
Θέλετε ένα safe μέρος να κάνετε τη βόλτα σας και να ακούτε το κύμα; Το πάρκο Φλοίσβος, είναι ένα από τα ομορφότερα πάρκα κοντά στη θάλασσα. Μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας με το ποδήλατο στο πάρκο ή να ενοικιάσετε. Αν θέλετε να κάνετε διάλειμμα, έχετε τη δυνατότητα να ξεκουραστείτε στο café, πίνοντας το καφεδάκι ή το αναψυκτικό σας.

Πολυτεχνειούπολη-Ζωγράφου
Υπάρχει ποδηλατόδρομος μήκους 4χλμ. Αν ο μικρός σας μπόμπιρας δεν έχει μάθει ακόμη να κάνει ποδήλατο, είναι ένα ασφαλές μέρος για να ξεκινήσει τις πρώτες του βόλτες.

Μην ξεχνάτε: Tα παιδιά θέλουν ένα κίνητρο να αφήσουν τα ηλεκτρονικά και να εξερευνήσουν τον κόσμο! Ας είστε εσείς το κατάλληλο ερέθισμα!

Καλές βόλτες και καλή διασκέδαση!

Τα οφέλη της μουσικής στην ανάπτυξη των παιδιών Επόμενο Post
Newsletter
Ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα και αποκλειστικές προσφορές!
iScool Plato quote
Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 25€
Καλέστε μας 211 8000 834 για την παραγγελία σας 10:00 - 21:00
Παραγγελίες έως τις 18:00 αποστέλλονται αυθημερόν
info@iscool.gr
Δωρεάν παραλαβή από τα γραφεία μας

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Iscool και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.