Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
Αναζήτηση
Filters
Αρχείο ιστολογίου
RSS

ΑΡΘΡΑ

Διαχείριση θυμού
Ένα παρεξηγημένο συναίσθημα το οποίο από μικροί έχουμεμάθει ότι είναι «κακό», που πρέπει να καλύπτουμε και να κρύβουμε. Ωστόσο, η έκφραση του θυμού αποτελεί ένα καταλυτικό μέσο για να εκφραστούν συναισθήματα, να εκδηλωθεί η ανάγκη για ανεξαρτησία ή ακόμα και να δηλωθεί ο κίνδυνος που αισθάνεται κάποιος.
Σχόλια (0)
Εφηβεία και συναισθηματική ανάπτυξη
Η ήβη και η εφηβεία είναι περίοδοι ραγδαίων βιολογικών, γνωσιακών και συναισθηματικών αλλαγών. Αυτή την περίοδο της ζωής μας ο εγκέφαλός μας «ανανεώνεται» όπως η φύση την άνοιξη. Κατακτούμε γνωσιακές ικανότητες που μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε με ένα διαφορετικό και πιο σύνθετο τρόπο τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας.
Σχόλια (0)
Το κοινωνικό άγχος στα παιδιά. Απλή ντροπαλότητα ή κάτι παραπάνω;
Η ντροπαλότητα αποτελεί ένα πολύ συχνό φαινόμενο στα παιδιά, από τη νηπιακή ηλικία και μετά, και συνήθως είναι ένα αίσθημα απολύτως φυσιολογικό όταν ένα παιδί βρίσκεται ανάμεσα σε αγνώστους.
Σχόλια (0)
Το Παιχνίδι και η σημασία του για τα παιδιά
Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση "Αυτό είναι παιχνιδάκι". Υπονοεί πως κάτι είναι εύκολο, «ελαφρύ», ίσως και ασήμαντο. Αλλά για ένα παιδί, το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την πνευματική, κοινωνική, συναισθηματική και σωματική του ανάπτυξη.
Σχόλια (0)